Покана

Покана

Уважаеми общественици, журналисти и приятели,

 

Евразийският клуб България Ви кани на тържествен събор по случай 140 години от Освобождението на България от османско иго.

Събитието ще се състои на 24 февруари 2018 г, събота, от 9 ч в Централния военен клуб.

На този ден ще се съберем - подрастващи и ветерани, за да говорим за наследството на 3 март, за ценностите на българската наука, култура и образование от Освобождението насам и за проблемите в българо-руските отношения днес.

Ученици от Осмо училище в София ще изнесат рецитал.

Оперният певец от БНР Владимир Маринов ще изпълни ария от операта Иван Сусанин и песни на Владимир Висоцки.

Основният доклад ще бъде на академик професор в УНСС Динко Динков на тема „България в съвременната геополитика“.

Слово за съвременните отношения между България и Русия ще произнесе председателят на Евразийския клуб България, Николай Банев.

Академик професор Асен Богданов ще говори за състоянието на българската наука, образование и култура.

Член кореспондент професор Стойчо Симов ще представи току-що излязлата негова книга в съавторство с академик Богданов.

Старши научен сътрудник Димитър Хаджикотев ще представи Движението за разкриване на гробовете на заслужили българи и превръщането им в културно исторически паметници.

В 15 ч тържеството ще завърши с коктейл.

Организатори на събитието са:

Академия ОАНОК, военно-патриотичните сдружения на офицерите от запаса на флота, на артилерията и ракетните войски, под егидата на Съюза на Офицерите и Сержантите от Запаса, Евразийският клуб България, родителски настоятелства на столични училища, граждански организации: „Разковниче“, „Движение за защита на гражданите и държавата“, „Борба с корупцията и иновативна икономика“, „Академия за иновации“, „Дружество Юнак“, „Професионален форум за образованието“, „Обединени българи за устойчиво развитие“, „Общо български парламент“, „Граждани за себе си“, „Граждански форум Промяна“, „Асоциация на спортните преподаватели“, „Обединение ПРОТЕСТ“, „Съюз на малките и фамилни производители“, „Ние решаваме“ и други.

 

Заповядайте!

Коментари