Позиция на Председателя на ЕКБ по повод Председателството на България:

Позиция на Председателя на ЕКБ по повод Председателството на България:

Уважаеми съграждани,

Българи,

Управляващите в любимата ни или нелюбима Родина встъпиха в ротацията на Европредседателството.

След 10 години членство в ЕС и на нас се падна честта да председателсваме ЕС. Дали това е чест или слугинаж ще покаже историята.

Моята позиция като Председател на ЕКБ е следната:

Българите исторически не сме свободолюбив народ. Множеството робства и крушения на държавността го доказват. Българите много, много често са били и са пушечно месо. Българите много, много често са били зависими,покорни и безсловесни изпълнители на чужди воли и стратегии. Българите - умни или прости, мислещи или безсвестни, са били или са проводник на чужди внушения и интереси.

Така е и днес. Нашите или ненаши представителни институции надуват фанфарите на уникалната възможност да председателстваме Великите сили. Смешни вопли на робска психика, наследена от вековете. Жалък вой на зурни, скрити зад кавали, гайди и гъдулки. Ужасен антинароден катехизис на народния ни генезис, борбата за оцеляване и живуркането.

Дълбоко съм разочарован от служебността, пасквилността и фалша на встъпването ни в Председателството. Сгънати гръбнаци, изкривени усмивки, бутафорно администриране на запътилата се към колапс държавност. Убийства, арогантност, покварена публичност на обществените процеси.

Всичко това е патологичен мизансцен на председателсвуващ ЕС коктейл от мутри, престъпници и политически, в т.ч. и физически проститутки. Фанфарите пелтечат, тъпаните думкат.

А ние вече сме ПРЕДСЕДАТЕЛИ... ...на целукупното триполово европейско семейство....

Да ни е честито!

Николай Банев .

Коментари