НЕК ПРИЧИНЯВА ХИМИЧЕСКИ АВАРИИ В „ПОЛИМЕРИ”. ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА МИНИСТЪР ТРАЙЧО ТРАЙКОВ

НЕК ПРИЧИНЯВА ХИМИЧЕСКИ АВАРИИ В „ПОЛИМЕРИ”. ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА МИНИСТЪР ТРАЙЧО ТРАЙКОВ

Днес публикуваме второто „Сигнално писмо”, което алармира какво ще се случи в „Полимери”. То е изпратено на 27.10.2011 г до все по-актуалния напоследък бивш Министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Както се вижда в документа, изпълнителният директор на „Полимери” Милена Шопова предупреждава министър Трайков за действия на НЕК, които могат да причинят голяма химическа авария с непредвидими последствия!

Въпреки че собствениците на комбината поддържат в перфектно състояние елегазовата и електропроводната уредба, действията на НЕК са довели още тогава до серия от аварии не само в „Полимери”, но и в други крупни предприятия в района и само по случайност са се разминали без човешки жертви.

В писмото може да се проследи и невероятната за една европейска страна сага с огромните суми, които НЕК започва да дължи на „Полимери”. Сумите постепенно се натрупват, което едва ли би било възможно без съгласуване с принсипала и без неговото одобрение.

Фактът, че министър Трайков изобщо не реагира на сигнала, може да означава само едно: че управляващите от ГЕРБ умишлено са целели съсипването на един от най-значимите за българската химическа индустрия заводи. Защото не само инидентът с НЕК, всичко, което се е случило с този завод, е в прекия ресор на Министъра на енергетиката и икономиката.

Този сигнал би могъл да послужи за разследванията срещу Трайчо Трайков на Главна прокуратура, ако тя желае да се самосезира и за случая „Полимери”.

Качени документи

Коментари